|

Neem de juiste beslissingen

Methode voor bedrijfsgroei en organisatieverbeteringen

​De aanpak is altijd persoonlijk en op maat. Doelen, keuzes en een duidelijk plan zijn altijd de belangrijkste ingrediënten. Het is streven om zaken eenvoudig en effectief te houden. Problemen niet groter of oplossingen complexer maken dan nodig is. De methode leidt je door 4 verschillende fasen heen, zowel voor de grotere organisatieverbeteringen als voor de bedrijfsgroei.

Nadat je een fase hebt voltooid, heb je een duidelijk en stabiel overzicht van hoe de volgende fase gaat aanpakken.

CM ​4 Fasen Methode

Inzicht
 

Deze fase begint bij het identificeren, wat je wilt bereiken en nog belangrijker; wat je niet meer wilt doen of zijn. We brengen de persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen in kaart. Bekijken hoe de persoonlijke doelen aansluiten bij de zakelijke doelen, en wat absoluut niet. Conflicterende zaken, keuzes maken en prioriteiten stellen. Na deze fase is er een duidelijk beeld van de echte doelen zijn, zowel zakelijk als privé.

Overzicht

In deze fase evalueren we de huidige situatie en processen en bekijken we waar ze tegenstrijdig zijn of overeenkomen met de gestelde doelen. Tijdens deze exercitie kan het voorkomen dat de huidige situatie en toekomstplannen helemaal niet zo ver uit elkaar liggen of tegenstrijdig zijn. Des te beter.  Zo niet, dan hebben we een goed overzicht met aandachtspunten voor het opzetten van een solide toekomstplan.

Plan

Deze fase draait om samen veel te brainstormen over obstakels, opties, en oplossingen. De sleutelmedewerkers vanuit het bedrijf, zullen bij een bedrijfsgroei, meewerken om samen juiste beslissingen te kunnen nemen en het team bij de verandering te betrekken. Het plan bevat een tijdlijn en de belangrijkste KPI's, zodat vooruitgang kan worden gecontroleerd en om de prestaties te meten (vieren).

Groei
 

Zodra we het plan goed hebben voorbereid, gaan we over gaan tot actie en het uitvoeren van het plan en de inhoudelijke stappen, we monitoren de voortgang met KPI's en daar waar nodig sturen we bij tot het succes is bereikt. We hebben elke week, en elke maand gesprekken en/of face-to-face vergaderingen waarin we samen de vooruitgang evalueren en de impact meten.

CMondays - NL

Asterweg 22

1031 HP Amsterdam

CMondays - ES

C/ Floridablanca 131
08011 Barcelona

© 2015-2020 CMondays ™ - Business Success Consultants