|

Groei je bedrijf hard maar smart

DUIDELIJKHEID

 

Krijg inzicht in wat groei voor jou en voor je bedrijf nu echt betekent. Een duidelijke en gerichte aanpak.

CONCRETE PLANNEN

Concreet en realistisch stappenplan. Mensen, doelen en tijd inbegrepen. Zodat iedereen het begrijpt.

RESULTATEN

Gecontroleerde uitvoer van de plannen met duidelijke KPI's om vooruitgang en de resultaten te kunnen meten.

MKB Advies - Een solide plan voor de groei van je bedrijf

Bij het groeien van een bedrijf loopt menig ondernemer zichzelf voor de voeten. Dit komt vaak doordat ondernemers veel te gehaast zijn met het willen groeien, meer resultaten willen zien in een te korte tijd, en als het even niet volgens plan gaat een tegenslag zien.

Je bedenkt zoveel dat moet gebeuren dat je in een wirwar van to do’s verwikkeld raakt en de echte prioriteiten uit het oog verliest. Waardoor je mogelijk vastloopt of vertraagt waar je eigenlijk sneller wilt groeien.

Business coaching helpt ondernemers om te realiseren dat niet alles nu hoeft te gebeuren, en ondersteunt bij het opstellen van een plan voor de groei van je bedrijf.

Wat betekent groei echt voor je?

 

Veel ondernemers willen groeien, maar als ze worden gevraagd waar ze willen groeien en hoeveel, komen ze vast te zitten. Goed zo! Omdat het enorm belangrijk is om eerst te weten wat je precies wilt, vanuit een zakelijk en persoonlijk oogpunt.
 

Zakelijke en persoonlijke groei moeten in balans zijn en kunnen in veel combinaties worden gevonden. Bijvoorbeeld:

minder werk  -

minder verlies  -

minder twijfels  -

minder zorgen  -

minder kosten  -

minder klanten  -

minder mensen  -

minder chaos  -

minder tijd  -

minder moeten  -

minder management  -

......  -

meer vrijheid

meer verkoop

meer actie

meer plezier

meer winst

meer goede klanten

meer omzet

meer efficiëntie

meer impact

meer willen

meer teamwerk

......

Krijg Eerst Een Duidelijk Beeld

 

Groeien betekent niet per se dat je meteen moet opschalen, nieuwe markten betreedt, meer klanten of meer mensen nodig hebt. Dat is misschien een goede manier, maar het is heel belangrijk dat je eerst beslist wat groei voor jou betekent, hoe je wilt groeien, wat de consequenties van je strategie zijn en welke voordelen nu het echt oplevert.

Krijg eerst een duidelijk beeld van wat je wilt en wat het beste is voor jou en je bedrijf.

Business coaching helpt je bij het scheppen van duidelijk.

Verder Groeien? Ja graag!

 

We kunnen (veel) meer openen, we kunnen je bedrijf opschalen, meer geld verdienen, je bereik verdubbelen, meer mensen, meer efficiëntie. Nadat je hebt besloten hoe je wilt groeien.

Een complete road map voor de groei van een MKB bedrijf begint met solide voorbereidingen van zelf.

Als bedrijfseigenaar of CEO ben je de belangrijkste persoon om de bedrijfsgroei op gang te brengen en tot een succes te maken. Zodra jouw denkwijze en visie goed zijn, kunnen je team, je klanten en de bedrijfsgroei met succes volgen.

 

Neem vrijblijvend contact op en bespreek je bedrijfsgroei en de mogelijkheden van coaching voor de ondersteuning.

Geheel vrijblijvend.

Geheel vrijblijvend

Wil je je bedrijf laten groeien met hands-on ondersteuning?
Wil je je bedrijf laten groeien door overleg met een business coach?

 

 

Enkele groeitips

 

Volg je eigen pad

Tijdens de groei van een bedrijf komt het vaak voor dat de ondernemer een ander pad gaat volgen, het pad waar de meeste concurrenten op zitten, waardoor ze uiteindelijk alleen maar bezig zijn met het opboksen tegen de concurrentie. Het is beter om een eigen pad te volgen en je kernwaarden te behouden.

Plan op de lange termijn met korte termijn objectieven
 

Mensen presteren stap voor stap beter dan dat we direct voor het einddoel gaan. Ons brein zegt meteen dat het gevaarlijk en veel te complex is. Je begint tenslotte eerst met kruipen, aan de tafel opstaan, los staan, lopen, en daarna pas hardlopen. Bij een bedrijf werkt dit precies hetzelfde.

Het doel van je bedrijf is belangrijk, maar om subdoelen en mijlpalen te plannen zijn nog veel belangrijker. Het grootste struikelblok bij een groeiende onderneming is dat er geen duidelijke lange termijn plan met schaalbare objectieven bestaat, en maakt het daarom ook moeilijk om de groei van het bedrijf strategisch aan te pakken. Hierdoor kunnen medewerkers en klanten het vaak niet meer volgen. Zo'n plan hoeft niet complex te zijn, maar duidelijke genoeg om te kunnen volgen.

Meerdere groeistrategieën

Je leest veel over schalen, opschalen, bedrijfsgroei (zoals hier), maar het is voor veel ondernemers vaak niet duidelijk wat de verschillende strategieën betekenen, en is het moeilijk om een beslissing te nemen waar en hoe je het beste kunt groeien. Het groeien van een bedrijf hangt sterk af van de mogelijkheden van de producten, de markten en de timing van de groei. Door meerdere groeistrategieën op te zetten kun je veel voorkomende risico's beperken.  

 

Stel een solide team samen

 

Voor de groei van je bedrijf heb je een geweldig team met de juiste mind-set nodig, en als eigenaar zul je jezelf moeten (laten) managen om bij iedere groeifase een andere vorm van leiderschap, met de bijbehorende taken aan te meten. De grootste fout die je kan maken is om je overal mee te bemoeien en niet in te zien dat iedere nieuwe fase je in een andere functie zet.

De juiste ondersteuning

Al dit soort onderwerpen die bij een bedrijfsgroei om de hoek komen kijken, tollen bij menig MKB ondernemer door het hoofd. Door samen met een business coach te werken en ervaringen uit te wisselen, komen succesvolle ondernemers met een duidelijk groeiplan vooruit.

Neem contact op om vrijblijvend je specifieke vragen over de groei van je bedrijf te bespreken.

CMondays - NL

Asterweg 22

1031 HP Amsterdam

CMondays - ES

C/ Floridablanca 131
08011 Barcelona

© 2015-2020 CMondays ™ - Business Success Consultants