|

Evenementen Locatie & Film Studio

 Amsterdam

Product & Markt Uitbreiding

 

De Situatie

Twee zakenpartners bedachten geweldige ideeën om hun activiteiten uit te breiden in een film / tv-productiestudio, door het originele doel van de studio open te stellen voor de evenementenmarkt en de locatie om te vormen tot een multifunctionele locatie waar zaken en cultuur zouden samensmelten.

 

Het hogere volume en een groter team bleken meer werk te zijn dan waarop ze hadden gerekend, en al snel waren ze aan het spartelen. Ze beseften dat als ze het bedrijf goed wilden runnen, ze snel ervaring moesten opdoen om iedereen in de goede richting te krijgen. Hun ideeën moesten worden gevalideerd, gestructureerd, gepland en uitgevoerd.
 

Over

 

Casco Amsterdam is an events location & film/tv studio in Amsterdam.

Studio van 1.600 m2 incl. 14 productie-, vergader-, make-up- en artiestenkleedruimtes.

Voorkant van het gebouw heeft een nieuw restaurant/bar die 5 dagen per week open is voor het publiek en zorgt voor de volledige catering bij evenementen die worden georganiseerd in de studio.

Acties

- Marktanalyses en bedrijfsstrategie

- Planning op de financiële groei en controle

- Klantensegmentatie, productverpakking en prijsstelling

- Marketing / verkoopstrategie en uitvoering

- Businessplan voor lunchcafé en catering
- Organisatiestructuur en management
- Ontwerp van bedrijfsprocesessen en beheer

Impact

Er is nu een duidelijk businessplan opgesteld op de strategie voor de middellange en lange termijn, afgestemd op de behoeften van de nieuwe markt.

 

De inkomsten stegen in het eerste jaar met 25% en in het tweede jaar bereikten ze een totaal van 45% inclusief inkomstenstromen van het restaurant en de catering.

Hoewel de studio nog steeds wordt geboekt voor zijn oorspronkelijke doel door film- en tv-producenten, wordt de locatie nu ook met succes verhuurd door een scala aan andere evenementen. Zoals bedrijfsevenementen, seminars, nieuwe productlanceringen, dance-evenementen, indoor festivals, toneelstukken en tentoonstellingen.

Naast de vele andere producties, zijn we trots om A.D.E. te vermelden. (Amsterdam Dance Event), Holland Festival en het Eye Film Museum die hebben vertrouwd in het organiseren van hun evenementen onder het Casco-dak.

De voorkant van het gebouw is omgevormd tot een openbaar lunchcafé met een capaciteit van 120-250 mensen, afhankelijk van de opstelling, en beschikbaar voor de verhuur van kleinere evenementen zoals boekpresentaties, muziekavonden, kleine bedrijfsbijeenkomsten, enz.

Website: Casco Amsterdam - Film Studio and Events Location

Speciale dank aan: Het Casco Team and Management

Huidige activiteit: Business Consulting and Coaching

MENSEN ZEGGEN

"Een goed idee hebben is de eerste stap, maar het idee omzetten in een goed georganiseerd bedrijf dat groeit, is een groot probleem. Dankzij Ronald komen we elke dag dichterbij."

Joris - Eigenaar - Casco Film Studio & Events Location - Amsterdam

 

Ook hulp nodig bij een project?

 

Neem gerust contact op om je specifieke behoeften te bespreken.

Het kan geen kwaad om over je bedrijf te spreken.
 

CMondays - NL

Asterweg 22

1031 HP Amsterdam

CMondays - ES

C/ Floridablanca 131
08011 Barcelona

© 2015-2020 CMondays ™ - Business Success Consultants